Batman is környezettudatos

A Sötét lovag, Christopher Nolan feldolgozásában, több mint hét milliárdos egyedi kasszasikere után nem lenne meglepő, ha Bruce Wayne már rég zöld Batmobilra váltott volna.

A projekt szerencsés kivitelezője Gordon Murray, aki saját elképzeléseihez méltón, modernebb, és környezettudatosabb járművet tervezett Mr. Wayne számára. Természetesen tisztáznunk kell, hogy nem Christopher Nolan 2012-ben debütáló mozifilmjében találkozhatunk a járművel, hanem a Batman Live World Arena Tour keretein belül. A méltán híres Murray természetesen a McLaren Forma1-es csapattal közösen dolgozva kivitelezi az autót, melynek szénszálas szerkezetű külső borítása szinte lélegzik, meghajtását pedig hidrogénnel, és egy sor lítium-ion akkumulátorral tervezték megoldani. Habár láthatóan Gordon Murray elkötelezett a környezetbarát megoldások mellet, a neon világítás tényén azért el kell gondolkodnunk. A 21. században se nem esztétikus, se nem időtálló például a Batman és Robin-ban használt technika. Reméljük Christopher Nolan és csapata igyekeznek a közelgő Dark Knight Rises-ban a minél zöldebb megoldások előtérbe helyezésével, és rengeteg olyan technológiával találkozhatunk majd, melyekkel úttörő jellegük és tervezésük különlegessége miatt érdemes lesz foglalkozni.

 

batmobil

 

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

A harmadik legnépszerűbb választás a vásárlók körében az elektromos autó

Augusztusban tovább nőtt az új autók forgalomba helyezése az Európai Unióban, immár sorban a tizenharmadik hónapban. Az akkumulátoros elektromos autók részaránya pedig az első alkalommal haladta meg a húsz százalékot az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA szerdai közleménye alapján.