Batman is környezettudatos

A Sötét lovag, Christopher Nolan feldolgozásában, több mint hét milliárdos egyedi kasszasikere után nem lenne meglepő, ha Bruce Wayne már rég zöld Batmobilra váltott volna.

A projekt szerencsés kivitelezője Gordon Murray, aki saját elképzeléseihez méltón, modernebb, és környezettudatosabb járművet tervezett Mr. Wayne számára. Természetesen tisztáznunk kell, hogy nem Christopher Nolan 2012-ben debütáló mozifilmjében találkozhatunk a járművel, hanem a Batman Live World Arena Tour keretein belül. A méltán híres Murray természetesen a McLaren Forma1-es csapattal közösen dolgozva kivitelezi az autót, melynek szénszálas szerkezetű külső borítása szinte lélegzik, meghajtását pedig hidrogénnel, és egy sor lítium-ion akkumulátorral tervezték megoldani. Habár láthatóan Gordon Murray elkötelezett a környezetbarát megoldások mellet, a neon világítás tényén azért el kell gondolkodnunk. A 21. században se nem esztétikus, se nem időtálló például a Batman és Robin-ban használt technika. Reméljük Christopher Nolan és csapata igyekeznek a közelgő Dark Knight Rises-ban a minél zöldebb megoldások előtérbe helyezésével, és rengeteg olyan technológiával találkozhatunk majd, melyekkel úttörő jellegük és tervezésük különlegessége miatt érdemes lesz foglalkozni.

 

batmobil

 

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.