Békés-megyei településen is épül a szennyvízcsatorna 1,3 millárdból

Több mint 1,3 milliárd forintból kiépül a szennyvízcsatorna-hálózat a Békés megyei Magyarbánhegyesen – közölte Zelenyánszki Miklós, a község jegyzője az MTI-vel.

A mintegy 2,500 lelket számláló dél-békési település pályázat útján nyert el 1,1 milliárd forintot meghaladó összegű támogatást az uniós és hazai fejlesztési alapoktól, a fennmaradó önrészt a lakosság hozzájárulás formájában biztosítja. A jegyző azonban jelezte, az éves szinten több mint 500 millió forintból gazdálkodó önkormányzat már vizsgálja annak lehetőségét, hogy a lakossági terheket hogyan tudják csökkenteni a település büdzséjéből. A támogatási szerződést már aláírták, így Zelenyánszki Miklós abban reménykedik, hogy az idén augusztusban dönthetnek a kivitelezőről is, s ebben az esetben 2013 nyarára befejeződhet a fejlesztés. A községben jelenleg nincs vezetékes szennyvízelvezetés, a beruházás során 18 kilométer hosszúságú vezetéket és egy szennyvíztisztító-telepet építenek. Ezzel lehetővé válik, hogy a település 993 ingatlanja ráköthessen a hálózatra, így 100 százalékos lesz a szennyvízcsatorna-ellátottság Magyarbánhegyesen.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.