Bemutatták Frankfurtban a Trabant elektromos “utódját”

2012 végére piacra kerülhet a legendás Trabant környezetbarát utódja, az elektromos meghajtású “Trabant nT”.

A tanulmányautót hétfőn mutatták be a frankfurti IAA autószalonon. Az autó előreláthatólag 20 ezer euróba kerül majd.

A lítium-ion akkumulátoros elektromos Trabant végsebessége 130 km/h lesz, hatótávja pedig 160 km.

Tömege kevesebb mint ezer kilogramm lesz, azaz könnyebb lesz a legtöbb autónál. A modell piacéretté tételéhez azonban még sok technológiai problémát kell megoldani.

A projektgazda Indikar vállalat saját eszközeiből finanszírozta a fejlesztést. A projekt megvalósításához a cégnek azonban még olyan finanszírozó partnerre lenne szüksége, aki hajlandó mintegy 30 millió eurót beruházni a gyártásba.

A potenciális befektető lehet akár energiaipari, akár autóipari konszern is. Az, hogy az autót végül hol gyártják majd és mekkora példányszámban, az a befektetőn múlik.

Ajánlott tartalom

Megállapodás a hidrogén és kapcsolódó innovációk ipariparki alkalmazásáról

Az ipari parkok zöldítése, a bérlőknek nyújtott szolgáltatások fenntarthatóvá tétele, valamint a hidrogéntechnológia szakmai és gazdasági előnyeinek kiaknázása érdekében együttműködési megállapodást írt alá a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. és a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség pénteken - tájékoztatta a szövetség az MTI-t.

Nincs hozzászólás

  1. Gratulálok a németeknek!Remélem Magyarországra is jut belőle és akkor fogok is tudni vásárolni ebből a precíz kis járműből.Fecus Szegedről