Betiltanak egy funkciót a Teslákon biztonsági okokra hivatkozva

A Teslák „gázt eregetni” is képesek, méghozzá hatféleképpen – illetve, képesek voltak, Elon Musknak ugyanis biztonsági okok miatt ki kell vennie ezt a lehetőséget az autókból.

Napelemes rendszer most, akár 50% állami támogatással! Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

2018-ban a Teslák igencsak érdekes szoftverfrissítést kaptak. Azon túl, hogy megérkezett a romantikus mód, amivel a Tesla központi kijelzőjén pattogó tábortűz jelenik meg, és még aláfestő zene is hallható (Marvin Gaye Sexual Healing című dala), egy kibocsátástesztelés funkció is belekerült a repertoárba, ami nemes egyszerűséggel annyit jelentett, hogy az autó fingik egyet. A szoftverben hat különböző szellentési hang közül lehet választani, és mindegyik valamilyen módon kapcsolódik Muskhoz, legalább is elnevezés terén: Not a Fart, Short Shorts Rapper, Falcon Heavy, Ludicrous Fart, Neurastink és Boring Fart, ezeket ráadásul véletlenszerűen váltogatni is lehet, ami azok számára lehet hasznos, akik szeretik a meglepetéseket. Illetve, lehetett hasznos, a múlt időt pedig az indokolja, hogy egy amerikai biztonsági ügynökség arra kényszerítette a Teslát, hogy távolítsa el azt a funkciót, amely lehetővé tette az autóiban, hogy kecskék, hangszerek és fingok hangját játsszák a vicces kedvű utasok. Az Országos Autópálya-közlekedésbiztonsági Hatóság (NHTSA) szerint a „Boombox” funkció megzavarhatja azokat a gyalogosokat figyelmeztető hangokat, amelyeket az elektromos járműveknek kötelező kiadniuk, ha alacsony sebességgel mozognak.

Február elején Elon Musk beleegyezett, hogy olyan szoftverfrissítést küldjön 579 ezer Teslára, amely inaktiválja a Boombox funkciókat. A cég képviselője azt nyilatkozta, hogy bár a Boombox elméletben segíthet, hogy a gyalogosok jobban észrevegyék a járműveket, Musk elfogadta, hogy a haszonállatok hangját, finghangoklat vagy zenét kibocsátó autók valóban nem igazán felelnek meg a vonatkozó biztonsági előírásoknak. A Tesla ugyanakkor azt is kijelentette, hogy nem tudnak olyan balesetről, amit a Boombox használata okozott volna. A visszahívás csak az Egyesült Államokban forgalomban lévő autókra vonatkozik, így külföldön továbbra is szabadon finghatnak a Teslák az utakon.
https://www.euronews.com/next/2022/02/14/elon-musk-blames-the-fun-police-for-a-tesla-boombox-recall-over-safety-concerns

Ajánlott tartalom

Közel duplájára nőtt a brit elektromos autó piac 2022-ben

Nagy-Britanniában 24,4 százalékkal, 85 ezer 657-re nőtt az új autók eladása augusztusban az egy évvel korábbihoz képest, és ezzel már a 13. egymást követő hónapban jegyeztek fel emelkedést - derült ki a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapján kedden közzétett adatokból.