Biciklitúra a nyugat-nógrádi zöldúton

Az aktív életformát népszerűsítő, 40 kilométeres kerékpártúrát szervez szombatra a Sugárkankalin Turisztikai Egyesület, a résztvevők az “Örökségeink útján” zöldutat járják be nyolc nyugat-nógrádi település érintésével.

Pásztor Ildikó, a drégelypalánki székhelyű egyesület koordinátora az MTI-nek csütörtökön elmondta: a kerekezők Nagyorosziból indulnak, majd Horpácson, Patakon, Dejtáron, Ipolyvecén, Drégelypalánkon és Ipolyságon keresztül jutnak el a végállomást jelentő Hontra. A túra során a falvakban megtekintik a kulturális és természeti látnivalókat, így például a horpácsi Mikszáth kúriát, vagy a drégelypalánki Szondi kiállítótermet. Az érintett települések bejegyzéseit zöld útlevélbe gyűjtik, amelyet a kiindulóponton, a regisztráláskor vehetnek át a résztvevők. Az “Örökségeink útján” a Duna-Ipoly zöldúthálózathoz csatlakozó tematikus útvonal, olyan természeti folyosó, amely a helyi történelmi, kulturális, természeti örökségeket, látnivalókat fűzi fel.

Ajánlott tartalom

Folytatódik a Kölcsönkapott levegő program

A Kölcsönkapott levegő egy tavaly indult program, amelynek célja, hogy megismertessük a fiatalokkal ezt a láthatatlan közeget, amely az egészséges élet része - mondta az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a programindító sajtótájékoztatón.