Bicikliverseny a Déli-sarkra

Hárman is úton vannak speciális kerékpárjaikkal a Déli-sark felé. A versenyben Maria Leijerstam brit extrémsportoló vezet, amerikai és spanyol riválisa előtt.

Leijerstam napokkal később indult a versenytársainál, mégis vezeti a sark meghódításáért folyó versenyt. A brit extrémsportoló útját követni lehet az interneten, és rendszeresen küld tweeteket, mint ahogy amerikai riválisa Daniel Burton és spanyol ellenfele, Juan Menendez Granados is vezet blogot a vállalkozásról, írja az origo.hu. Leijerstam az elmúlt napokban gyakorlatilag hegynek felfelé ment, december 17-én 41, a következő napon pedig majdnem 50 kilométert teljesített. „Karácsonyra csak azt kérem, jussak fel ennek a gleccsernek a tetejére” – tweetelte akkor. Mostanra fel is jutott a fennsíkra, ahol 500 kilométeres, kevésbé emelkedő terep áll előtte. Eközben Daniel Burton napi 20-35 kilométeres átlagteljesítménnyel halad. Eddig minden nap azt üzente, az volt a legnehezebb 24 óra az életében. „Állítsd a szobabiciklit olyan fokozatba, hogy alig bírd megmozgatni a pedált. Tekerj így két hónapon keresztül minden nap 10 órát, és akkor el tudod képzelni, milyen elbiciklizni a Déli-sarkra” – írta blogjában.

Ajánlott tartalom

A milliárdosok űrversenye a légszennyezés növekedését hozhatja

A milliárdosok űrversenye a légszennyezés mövekedését hozhatja: egy rakétaindítás akár 300 tonna szén-dioxid kibocsátásával jár az atmoszféra felső részébe, ahol évekig megmarad - olvasható a The Guardian brit napilap honlapja.