Bio-laptopokkal rukkolt elő a Sony

Környezetbarát mini-laptopokkal rukkolt elő a Sony.

A tokiói székhelyű multinacionális vállalat a laptopot a Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai vásáron (CES) mutatta be.
A készülék olyan műanyagból készült, melyet 20 százalékban újrafeldolgozott CD-lemezekből állítottak elő, s gép házhozszállítása is környezetkímélő: az újrafelhasználható dobozok műanyag palackokból készültek.
“A Vaio W sorozat olyan zöld, hogy még kinyomtatott használati útmutatója sincs” – mondta a bemutatón Stan Glasgow. A Sony elnöke kijelentette: a társaság azon dolgozik, hogy csökkentse termékei energiaigényét és üzemei üvegházgáz-kibocsátását.
Az új laptopot a Sony “második személyi számítógépnek” szánja, melyet egyszerűbb feladatok elvégzésére, böngészésre vagy közösségi oldalak látogatására ajánl. A nagyfelbontású, 26 centis képernyőjű, 250 gigabájt tárolókapacitású gép ára a csütörtöki online előrendelésen 450 dollártól (85 ezer forinttól) indult.

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.