A tervek szerint idén újabb ötszáz Mobi-pontot hoznak létre, így már több mint ezer kerékpár- és rollerparkoló lesz a fővárosban - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

BKK: idén már ezernél több Mobi-pont lesz elérhető

A tervek szerint idén újabb ötszáz Mobi-pontot hoznak létre, így már több mint ezer kerékpár- és rollerparkoló lesz a fővárosban – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a BKK egy évvel ezelőtt adta át a háromszázadik Mobi-pontot Budapesten, ma pedig már több mint hatszáz hasonló kerékpár- és rollerparkoló van a fővárosban. Ezzel jelentősen javult a rendezetlenül lerakott megosztott elektromos rollerek miatt kialakult kaotikus helyzet – tették hozzá. Megjegyezték, a Mobi-pontok kialakításánál fontos szempont volt, hogy a parkoló járművek ne akadályozzák senki közlekedését, különös tekintettel a látássérült emberekre, a babakocsival közlekedőkre, a mozgásukban korlátozott emberekre, valamint az idősekre. A fenntarthatóbb közlekedést célzó fejlesztések idén sem állnak le, és ahol sűrűbben van szükség Mobi-pontokra, ott a visszajelzések alapján fejlesztik, bővítik a rendszert – áll a közleményben.

Ajánlott tartalom

Új mérési módszert fejlesztettek villanymotorokhoz

Új eljárást fejlesztett ki villanymotorok dinamikai jellemzőinek méréséhez egy, a Debreceni Egyetem Műszaki Karán működő kutatócsoport.