Bringás település – videó

A Közlekedési Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal közösen idén harmadik alkalommal hirdette meg a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat.

Az elmúlt években összesen 6 települést és 13 munkahelyet díjaztak. A pályázat további népszerűsítése,  valamint a már e címet elnyert települések és munkahelyek közötti tapasztalatcsere céljából rendezte meg a Kerékpárosbarát Települések és Munkahelyek szakmai konferenciákat 2009. október 30-án, Budapesten, a Kerékpáros Magyarország Szövetség és Bringaút Közhasznú Egyesület.

Az előadásokon szó volt arról, hogy milyen előnyökkel jár ma kerékpárosbarátnak lenni Magyarországon, milyen együttműködési lehetőségekre van mód, illetve, hogy mit kell tenni a cím elnyeréséért.

A konferenciát Csepi Lajos, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szakállamtitkára nyitotta meg, aki elmondta: a kerékpározás egy olyan közlekedési megoldás, mely szinte legkevésbé károsítja, szennyezi a környezetet. Éppen ezért nagyon fontosnak tartja a kerékpárutak fejlesztését.

Míg 1993-ig 600 km kerékpár út volt országszerte, ez a szám mára 1800 km-re emelkedett.
[media id=40 width=600 height=420] a

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.