CNG járművek Athén tisztaságáért

A sűrített földgázzal hajtott járművek jelentősen csökkentik a kibocsátást benzinüzemű társaikhoz képest, a szénsemleges közlekedéshez vezető úton ígéretes átmenetet jelenthetnek.

A CNG-vel működő járművek ugyanis 90%-kal csökkentik a szilárd részecskék kibocsátását, illetve 25%-kal a szén-dioxidét. Utóbbi mennyisége bioüzemanyag használatával még tovább redukálható. Athén ezért is választotta a sűrített földgázzal hajtott Mercedes-Benz Econic szemétgyűjtő járműveket utcái rendben tartásához, hiszen a sűrűn lakott területeken még fontosabb a kibocsátás redukálása.

Athén 108 darab Econicra adott le megrendelést, melyek hamarosan meg is kezdhetik működésüket a városban, mindegyikük megfelelve mind az október elsejétől érvénybe lépő Euro5, mind a valamivel szigorúbb EEV kibocsátási szintjének. Az alacsonypadlós utastér korszerű és kényelmes, három ember is kényelmesen elfér benne.

Magas szintű és biztonságos vezetői élményt nyújt, a hatalmas ablak pedig tökéletes kilátást tesz lehetővé. A Daimler szerint járművük a felszereltség és kialakítás változtatásával tűzoltásra és áruszállításra is kitűnően alkalmas, végső használatukat csupán a megrendelő igényi alakítják. A gyártó továbbá kiemelte, mivel a sűrűn lakott területekre gondoltak a tervezés során, így a Mercedes-Benz Econic járművek sokkal halkabban dolgoznak majd, mint lecserélendő társaik.

Ajánlott tartalom

Februárban tovább nőtt az új autók forgalomba helyezése az Európai Unióban

Februárban tovább nőtt a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban az előző évi alacsony bázishoz képest - ezt mutatja az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA kedden publikált havi kimutatása.