Csornai napelemgyár – Az ügyészség vizsgálja, történt-e költségvetési csalás

A főügyészség a feljelentés alapján október 2-án feljelentéskiegészítést rendelt el jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt.

Visszakerült a megyébe a csornai napelemgyár ügye. Mint azt a kisalfold.hu megírta, Magyar Zoltán országgyűlési képviselő (Jobbik) Polt Péternek tett fel kérdéseket a beruházással kapcsolatban. Arra volt kíváncsi a politikus, hogy a legfőbb ügyész indít-e vizsgálatot a csornai fejlesztés ügyében? Mennyi közpénz került a beruházásba, milyen feltételekkel és garanciákkal, illetve történt-e költségvetési csalás és ki a felelőse annak, hogy az üzem nem valósult meg? Magyar Zoltán kérdéseit, illetve levelét feljelentésként kezelték és a Legfőbb Ügyészség a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészséghez továbbította a beadványt. „A főügyészség a feljelentés alapján október 2-án feljelentéskiegészítést rendelt el jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt” – tájékoztatott dr. Gál Katalin vezetőhelyettes ügyész, a megyei főügyészség sajtószóvivője. Hozzátette: ennek határideje október 17-e, a feljelentéskiegészítést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának kell teljesítenie.

Ajánlott tartalom

Vécéhasználatra szoktatják a szarvasmarhákat, csökken az üvegházhatású gáz kibocsátásuk

Új-zélandi és német kutatók vécéhasználatra szoktattak szarvasmarhákat, elősegítendő az ammónia, egy közvetetten üvegházhatású gáz kibocsátásának a csökkentését.