Duplájára nőtt 2010-ben a CEP Clean Energy és Passive House EXPO

Nagy sikerrel zárta kapuit a második CEP EXPO.

A CEP® Clean Energy & Passive House Expo Nemzetközi Kiállítás és Konferencia az Energiahatékony és Intelligens Épületekről 2010. október 27-28-án került megrendezésre Budapesten. A rendezvényen a tavalyi létszám majdnem duplája, 60 kiállító mutatta be innovatív termékeit.
A termékek és bemutatott jövőbemutató megoldások széles palettájával a CEP® EXPO megerősítette a szerepét, mint vezető szakmai kiállítás az energiahatékony építkezés és felújítás területén.
A második alkalommal megrendezett CEP® Clean Energy & Passive House EXPO kiállításon 60 kiállító mutatta be termékeit, szolgáltatásait az 1154 látogató előtt. A két nap alatt megrendezett négy szakmai konferencián 490 konferenciahallgató vett részt. Így elmondható, hogy a tavalyi évhez képest a rendezvény mérete duplájára nőtt. A kiállításon ebben az évben már nemzetközi kiállítók és konferenciahallgatók is részt vettek.
A kiállítók tevékenységi köre egy széles spektrumot fedett le. Jelen voltak cégek a szellőztetés, környezetbarát építőipari anyagok, hőszigetelés, hőszivattyú, napenergia, passzívház, készház, faház, fűtési rendszerek, termográfia és egy új terület az intelligens otthonok (Smart Home) és épületautomatizálás területéről is.

A rendezvény kiemelten foglakozott a tervezett energiahatékony épületfelújítási programokkal, melyeket az október 28-án megrendezett „Energiahatékony Épületfelújítás – A következő 10 év programjai” konferencia keretében hallgathattak meg a résztvevők a Nemzetgazdasági és Fejlesztési Minisztérium, valamint a MÉÁSZ vezetőitől.
Bencsik János államtitkár köszöntőjében elmondta, hogy az épületek energetikai megítélését újszerű gondolkodás jellemzi a fejlett országokban – így hazánkban is – a klímavédelem, az energiafüggőség csökkentése, az energiaszegénység megszüntetése érdekében. Kiemelte, hogy a kormány Nemzeti Együttműködés Programja az építőiparban a zöldtechnológiák támogatására, az új és felújított épületekben az energiahatékony rendszerek, valamint anyagok fejlesztésére irányul. Az épületenergetikai beruházásokkal hangsúlyozott cél az építőipar fellendítése is.
Olajos Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium Energia- és klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára, egyben a CEP® fővédnöke, Új Széchenyi Terv és zöld gazdaság címmel tartott előadásán elmondta, hogy az energiahatékonysági beruházásokat az ingatlanpiac racionalitásainak figyelembevételével kell megvalósítani, mert az energetika a városfejlesztési és lakáspiaci stratégia kísérőeleme.

A CEP® Expo további sikere, hogy az EATON és Kapsch cégek a CEP®-en mutatták be a Magyarországon most induló közös Smart Grid-Smart Home kezdeményezésüket, mely keretében hazánkat választották ki tesztrégiónak.
Az EATON és a Kapsch közös terve az, hogy egy kiválasztott kísérleti régióban és az EU-támogatások igénybevételével Magyarországon készítse elő és valósítsa meg a Smart Grid – Smart Home kezdeményezést, amely azt hivatott bemutatni, hogy a magyar emberek 2011-ig hogyan tudják lépésről lépésre méltányos áron igénybe venni az energiaszolgáltatásokat a környezet károsítása nélkül.
A CEP® Expo-val indult el a hagyományos Zöld Építészeti Napok rendezvénysorozat, mely az energiahatékonyság témakörében több kiállítást és rendezvényt foglal magában.
A következő CEP® Clean Energy és Passive House Expo 2011. október 19-20-án kerül megrendezésre Budapesten.
További információk és képek letölthetők: www.cep-expo.hu

Ajánlott tartalom

Cél, hogy Magyarország a világ legjobb 10 innovátora között legyen 2030-ra

A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország a világ legjobb 10 innovátora közé kerüljön - mondta Hankó Balázs, leendő kulturális és innovációs miniszter kedden a Huawei Tech4Value - ICT Day konferenciáján, Budapesten.