Egy év alatt robbantott a Tesla töltőhálózata

Elképesztő tempót diktál a Tesla, illetve az elektromos és hibrid autók piaca; a gyors növekedést az eladott darabszámok mellett az is jól mutatja, hogy az idény nyáron már ötször annyi elektromos töltőkút működött világszerte, mint egy évvel korábban.

Az amerikai elektromos autókat és újabban lakóházak igényeit kiszolgálni képes energiatároló-rendszereket is sikerrel gyártó és forgalmazó Tesla Motors érdekes bejegyzést tett a napokban a Twitter-oldalán. A képhármas ráadásul bizonyítékként is szolgálhat arra az állításra, hogy a cég milyen jelentősen növelni tudta az elektromos töltőállomások számát.

A Tesla Motors azt állítja, hogy egy év alatt az ötszörösét sikerült elérniük. Amint az a képekből látszik, az Egyesült Államok mellett látható különbség van az európai térképen az egy évvel ezelőtti és a most felrajzolható kutak számát illetően is – sőt, ha kissé ritkább is, ugyanez a folyamat látszik Ázsia térképén is.

forrás: hvg.hu

-

Ajánlott tartalom

A Rockefellereknek is ciki lett az olaj

Már a Rockefeller örökösök sem hisznek az olajban: a családi alapítvány kivonul az ExxonMobilból, mivel úgy vélik, józan ember nem fektet most pénzt a földi életet veszélyeztető fosszilis energiákba.