Egységes töltők az elektromos autókhoz?

Hét nagy autógyártó megegyezett egy általános töltőrendszerben az elektromos autókhoz, mely lehetővé teszi típustól, gyártótól függetlenül az autók töltését.

A hét cég közé tartozik az Audi, a BMW, a Daimler, a Ford, a General Motors, a Porsche és a Volkswagen. A közös rendszer Amerikában és Európában lesz alkalmazható egyelőre. A megegyezés szerint egységes töltési infrastruktúrát fognak kialakítani. Az összes töltési szokást egy, közös rendszerbe fogják integrálni. Ennek hála a hét autógyártó autói tölthetőek lesznek ugyanazokon a töltőállomásokon. A gyártók szóvivői szerint ezek után nem kell komplex töltési rendszereket építeni az autókba, valamint ez a megegyezés segíthet az elektromos autók terjedésében. Szerintük ebből az egyezségből profitálhatnak a vevők, az elektromos autó iparág, és a töltőállomás üzemeltetők is.

Ajánlott tartalom

Dolgozókat szállító elektromos autóbuszt állítanak tesztüzembe a Mátrai Erőmű térségében

Dolgozókat szállító elektromos autóbuszt állítanak tesztüzembe a Mátrai Erőmű térségében - jelentette be a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energetikáért felelős államtitkára a Mátrai Erőmű előtt, a járművet bemutató szerdai sajtóeseményen.