A zöld IT nem csak azt jelenti, hogy a nagy szervereken spórolunk. A kisebb fogyasztáscsökkentések is számítanak, amit a PC-nken elérhetünk. Ime néhány tipp és segédalkalmazás, amik segítenek ebben.

Egyszerű módszerek hogyan csökkentsd a PC-d fogyasztását

A zöld IT nem csak azt jelenti, hogy a nagy szervereken spórolunk. A kisebb fogyasztáscsökkentések is számítanak, amit a PC-nken elérhetünk. Ime néhány tipp és segédalkalmazás, amik segítenek ebben.

Kezdetnek itt egy nagyon jó cikk a CNet-ről. Olyan alkalmazásokat ajánl mint például az Edison, aminek a segítségével pontosan be lehet állítani mikor menjen a PC-nk alvás üzemmódba, mikor kapcsolja ki a monitort és a háttértárolót stb. Ezt úgy tehetjük meg, hogy különböző napszakra más és más értékek adhatóak meg. Teljesen automatikusan működik, tehát csak egyszer kell beállítanunk és utána magára hagyhatjuk.

Egy másik ajánlott segéd program a Vista Battery Saver. Ez mint a nevéből is látszik Vista használóknak segít a notebookjaik akkumulátor idejének növelésében, de asztali gépeken is hasznos. Hogyan teszi ezt? Úgy, hogy letiltja azokat az energiafogyasztó funkciókat amik bár szépek, de gyakorlati hasznuk nincsen.

A legtöbb ember általában bekapcsolva hagyod a gépét estére is, amikor nem használjuk. A hatékony energia felhasználást szemelőtt tartó vállalatok olyan software-t használnak, ami estére lekapcsolja a gépparkot. Amennyiben a Te cégednél nincs ilyen és magad szeretnéd megtenni, használd a PC Auto Shutdown-t, ami automatikusan kikapcsolja, hibernálja vagy készenléti állapotba teszi a géped az előre beállított időpontban.

Annak ellenére, hogy a géped ki van kapcsolva, energiát fogyaszt. Ezt úgy tudod megakadályozni, hogy kihúzod a tápkábelt miután kikapcsoltad a gépet. Erre is van egyszerűbb megoldás. Szerezz egyet a Belkin energia megtakarító és túláramvédő eszközéből , ami 6 eszközt képes teljesen áramtalanítani.

Végül pedig, ha szeretnél energiát spórolni egyéb eszközökön is akkor ajánljuk ezt a cikket, ami rengeteg dolgot ajánl erre a célra.

Ajánlott tartalom

Pécsi önkormányzatokat újítanak fel

Egy korábban meghirdetett, energetikai felújítások támogatását célzó pályázat eredményeként összesen több mint 355 millió forintot biztosít a pécsi önkormányzat az ingatlanjaikon beruházásokat tervező lakóközösségek számára - döntött csütörtökön a pécsi közgyűlés.