Elborotvált tengernyi víz – bűntudattal pazarlunk

Évente 50 milliárd liter vizet pazarolnak el brit nők azzal, hogy lábszőrük borotválása közben végigfolyatják a zuhanyt – számította ki a londoni vízmű, a Thames Water.

Ez a vízmennyiség 25 napra elég lenne egész Londonnak, amelynek lakossága 10 milliós. A felmérés során kiderült, hogy a brit nők ráadásul még nem is nagyon pazarlóak, mivel három közül csak egy folyatja állandóan a vizet lábborotváláskor. A vízpocsékolásban csaknem két és félszer nagyobb mennyiség, évente 120 milliárd liter írható azok rovására, akik fogmosáskor szintén végig folyatják a vizet. Ezt minden negyedik brit teszi – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. A felmérés a felelősségérzetet illetően elég jó eredményt mutatott ki: az emberek 90 százalékának van bűntudata vízpazarlás miatt.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.