Elektromos autó a Közel-Keletről

Nem amerikai vagy európai elektromos autógyártó cégek azok, akik jelenleg nagy munkálatokat folytatnak Omanban, az Arab-félszigeten.

A Közel-Kelet új elektromos autója egy helyi cég, a Noor Majan műve – állítólag 2,236 mérföld (3600 kilométer) megtételére lesz képes egy töltéssel, ami különös adatnak vehető, hiszen egy Tesla Roadster mindössze 245 mérföldet (400 kilométert) bír.  A jármű egyéb lenyűgöző adatai között található a 800 lóerős motor, a napelemes légkondicionáló rendszer, a 96 km/h-ra 4 másodperc alatt gyorsulás, és a masszázs ülések. Noor Majan állításai szerint, a majd 70 és 91 ezer dollár közötti elektromos autó 21 évig karbantartás nélkül kifogástalanul működik.
Nem csoda, ha egy kicsit szkeptikusak vagyunk a cég kijelentéseivel kapcsolatban. Mindenesetre, ha csupán egy teljesen átlagos elektromos jármű is lesz a végeredmény, akkor is örülhetünk – ez lesz a Közel-Kelet első nagy lépése a benzin meghajtású autóktól.

elektromos töltés

Ajánlott tartalom

A német autóipar ellene van a kínai elektromos autókra kivetendő uniós védővámoknak

A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, a VDA ellenzi a kínai elektromos autókra kivetni tervezett uniós védővámot, mivel megítélése szerint az a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártana.

Nincs hozzászólás

  1. Hm-hm. Ománban? 🙂 Elég megmosolyogtató kacsa. Még, ha az Emirátusokról, vagy Szaúdi-Arábiáról lenne szó…