Az Európai Unió programot indít az elektromos autók fejlesztésének összehangolására és támogatására - jelentette ki az unió elnökségét ellátó Spanyolország miniszterelnöke.

Elektromos autó programot indít az Európai Unió

Az Európai Unió programot indít az elektromos autók fejlesztésének összehangolására és támogatására – jelentette ki az unió elnökségét ellátó Spanyolország miniszterelnöke.

Jose Luis Rodriguez Zapatero elmondta, hogy a spanyol elnökség február 8-án tanácskozást szervez az unió ipari minisztereinek részvételével San Sebastianban, ahol kidolgoznák egy közös európai elektromos jármű fejlesztésének a tervét.

A spanyol miniszterelnök alapvető fontosságúnak nevezte az elektromos autó kifejlesztésével kapcsolatos együttműködést, a törekvések összehangolását valamennyi uniós tagország között. Ebben a folyamatban az Európai Bizottságé lesz a főszerep Zapatero szerint.

Zapatero úgy véli, hogy ha “a mi piacainkon nem lesz meg a megfelelő törvényi háttér a pénzügyi támogatáshoz, és nem lesznek közös szabványaink a technológiára vonatkozóan, akkor nehéz lesz Európának megszereznie a vezető szerepet”.

Zapatero utalt arra, hogy Kína és Japán igen gyors ütemben halad az elektromos autók fejlesztésével a sokkal hatékonyabb akkumulátoroknak köszönhetően.

Ajánlott tartalom

Pozitívan látják az e-mobilitás jövőjét a piac hazai szereplői 

Megélt- és közösségi e-mobilitás címmel rendezett kerekasztal beszélgetést az ABB az Elektromos Járművek Nemzetközi Világnapja alkalmából, amelyen a szakma és a felhasználók képviselői is részt vettek.