Elektromos go-kart hazai építőktől (videó)

A Willisits Team lelkes, villamos hajtású járműveket építő csapata hat darab elektromos go-kartot tesztelt a győri Széchenyi Egyetem parkolójában.

 A nagy készülődés apropója az egy hónap múlva megrendezendő hatodik Széchenyi Futam Alternatív Hajtású Járművek Versenye. A zöld burkolatokkal ellátott egyedi építésű járművek már 2010-ben is nagy sikert arattak a Győrben megrendezett versenyen. Az idei évre a csapat négy helyett 6-8 mini versenyautót kíván indítani a rendezvényen, amivel a sportos autózás és a környezettudatos közlekedés látszólagos ellentmondását kívánják feloldani. Az egyes gépcsodák 15kW-os villanymotorral és 15 perces menetidőre elegendő akkumulátorral vannak felszerelve. A teszt során a leendő versenyzők futómű, motorvezérlő elektronika beállításokat és különböző gumitípusokat próbálgattak. Az egyenként több mint 1 millió forintot érő go-kartok a benzines társaikat meghazudtoló dinamikával köröztek a szűk parkoló járdaszigetei között.


A csapat vezetője Willisits Vilmos elmondta, hogy a járműépítés egyáltalán nem csak pénzről szól, hiszen a saját fejlesztésű alkatrészek, mint például a motorok és teljesítmény elektronika, többet jelentenek pusztán egy tekercsnél vagy nyomtatott áramkörnél. A lényeg a tudás, amit a csapat mögött álló saját vállalkozások több évtizede halmoztak fel. A csapat tagjainak többsége a győri egyetem iskolapadjából került a fejlesztő-gárdába, de nyitottak vagyunk a támogatók/szponzorok és fiatal tehetségek további befogadására – tette hozzá a csapatfőnök. Aki többet akar tudni a csapatról és az együttműködési lehetőségekről, keresse a Willisits Team oldalát a Facebook-on.

Ajánlott tartalom

Elektromos autótöltőket telepít a Vantage Towers országszerte

A Vodafone leányvállalata, a Vantage Towers Magyarország Zrt. az Elektromotive Hungária Kft. együttműködésével első körben országszerte 38 bázisállomáshoz mintegy 60 elektromos töltőállomást telepít a következő egy évben - jelentette be Budai J. Gergő, a Vantage Towers elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón Etyeken, ahol bemutatták a bázisállomáshoz telepített töltőt.