Elektromos háromkerekűvel a dugók ellen

Az Eco E-Trike névre hallgató találmánnyal nem csak könnyebben furikázhatnánk át a városon, de a levegőt sem szennyeznénk, írja az inhabitat.com.

A golfkocsira hasonlító csodajárgány a Fülöp-szigeteki Stephen Reon Francisco nevéhez fűződik, aki a tervezés során különös figyelmet fordított a funkcionalitásra. „Ha megnézzük az árupiacot, találunk 5-10 hajszárítót, melyek alapjában véve ugyanúgy néznek ki, és ugyanarra jók: hajszárításra. Nincs szükségünk sokra ugyanabból a dologból; csupán ‘egy jó’ kell nekünk” – meséli Francisco. Az Eco E-Trike ötvözi a fenntartható, környezettudatos megoldásokat, valamint a mutatós dizájnt is. Az alapanyagok kiválasztása, a színezés, valamint a szerkezet és a használat egyszerűsége nyomán egy letisztult, hatékony és gyakorlatias szempontokat képviselő járműről beszélhetünk. A járműváz természetbarát bioműanyagból készült, elektromos motor hajtja, és energiatakarékos LED izzók biztosítanak minden fényt. Az E-Trike gondosan megtervezett világításrendszere, üléseinek változatos elhelyezhetősége, valamint a műszerfalnál található első segély csomag és szerszámtartó kezeskedik a biztonságos vezetésről.

e-trike

A jármű áramvonalas tervezése pedig ellenállóbbá teszi a széllel szemben, valamint nagyobb stabilitást nyújt nagy sebességnél. „Manapság káoszban éljük életünket, és a tervezőknek arra kellene koncentrálniuk, hogy a létező dizájnokat tegyék jobbá. Olyan dolgokat kell megterveznünk, amelyek a környezetünket sokkal inkább javítják, mint károsítják, és amelyek a fogyasztóknak biztonságot nyújtanak, mintsem veszélybe sodorják őket. Azon kell eltűnődnünk, hogy mire van igazán szükségünk.” mondta a tervező Stephen Reon Francisco.

Ajánlott tartalom

Élvonalban az elektromos személyautó-flotta hazai bővülése

Az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezetének (ACEA) adatközlése szerint márciushoz hasonlóan a múlt hónapban is mintegy 80 százalékkal nőtt a Magyarországon újonnan forgalomba helyezett tisztán elektromos gépkocsik száma a megelőző év azonos hónapjához képest. A viszonylag alacsony darabszámokat produkáló Ciprus és Málta mellett így csak Dánia előzi az áprilisi magyar mutatót. Az uniós átlagos gyarapodásnak több mint ötszöröse a hazai - emelte ki szerdai Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).