Elektromos Orange County chopper Amerikából

A következő Orange County Chopper egy kicsit más, mint amit a New York-i székhelyű motorkerékpár gyártótól megszoktunk: a teljesen egészében elektromos chopper.

A Siemens USA megbízásából készült zéró kibocsátású motort egy 27 lóerős DC elektromos motor hajtja, és öt órás töltés után 90 kilométert tud megtenni. Végsebessége 150 km/h, így valószínűleg ez az egyik leggyorsabb motor, amely valaha elhagyta az OCC bemutatótermét.

Természetesen a TLC csatornán október 22-én este 9 órakor az American Chopper soron következő epizódjában helyet kap az összeszerelés is. Id.Paul Teutul, az OCC tulajdonosa szerint:

„Elektromos motort építeni újrahasznosított anyagokból újdonság volt a számunkra, de határozottan élveztük a kihívást, és úgy gondoljuk, hogy a végtermék hozzájárul az egyedi motorjaink körének szélesítéséhez. Az elektromos kerékpárok a belátható jövőben valószínűleg nem fogják lehagyni a hagyományos típusokat, de ugyanakkor azt hisszük, hogy az energiatakarékos technológiák egyre fontosabb a gyártók és a fogyasztók számára is.”

Az OCC egyelőre nem tervezi az elektromos chopper tömeggyártását, de Teutul szerint lenne rá lehetőség, ha megfelelő kereslet is mutatkozik. Mindenesetre meg van a lehetőséged arra, hogy birtokold ezt a példaverziót, miután a Siemens 2010-ben világkörüli turnéra viszi a motort. A turné után elárverezik a choppert, a befolyt összeget pedig környezetvédelemre költik.

Ajánlott tartalom

10 százalékra nőtt az elektromos autók eladásának száma

Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma januárban éves szinten az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára kedden fölkerült adatok szerint.