Életveszélyesek a mecseki parkerdők

Életveszélyessé vált a nagy esőzések miatt két kedvelt pécsi kirándulóhely, a Mecseki Parkerdő, valamint a Malomvölgyi Pihenő és Parkerdő, ezért a városi vagyonkezelő arra kéri a lakosságot, hogy azokat átmenetileg ne látogassa – közölte Pécs Holding Zrt. kedden az MTI-vel.

“A jelenlegi szélsőséges időjárási körülmények következtében az esőzés feláztatta a cég kezelésében lévő közterek, parkerdők talaját. Az előrejelzések szerint további csapadék és viharos szél várható, emiatt bármikor faágak törhetnek le, illetve fák dőlhetnek ki gyökerestől” – olvasható Sulyokné Rádli Erzsébet kommunikációs irodavezetőnek az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Hozzátette: kérik a lakosságot arra is, hogy Pécs parkjaiban, a járdák, közutak melletti fásított részeken is körültekintően közlekedjenek, mivel a nagy mennyiségű csapadéktól a faállomány lombkoronájának tömege is megnövekedett. Így azokról könnyebben letörhetnek kisebb-nagyobb ágak.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.