Elhagyott kutyákon segít Pamela Anderson

Mintegy ötven kutyának, köztük a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa után magára hagyott négylábúaknak segít új otthont találni Pamela Anderson.

A PETA tiszteletbeli elnökének választott amerikai színésznő az állatvédő szervezettel együttműködve segít új gazdát találni az állatoknak Virginiában – vált ismertté a New Orleans-i City Parkban tartott hétfői sajtótájékoztatón.
A Deepwater Horizon fúrótornyon április 20-án bekövetkezett robbanása óta a Louisiana állam délkeleti részén működő állatmenhelyek közül jó néhány arról számolt be, hogy rengeteg kutyát vittek be hozzájuk. Az állatok jelentős részétől azért váltak meg gazdáik, mert az olajkatasztrófa miatt munkanélkülivé váltak és már nem tudták megfelelően ellátni kedvenceiket.
Az áprilisi robbanás 11 embert ölt meg, és az elsüllyedt olajplatformnál lévő kútból mintegy 4,9 millió hordónyi (780 millió liter) kőolaj ömölhetett a Mexikói-öböl vizébe, súlyosan beszennyezve Louisiana és Florida amerikai államok tengerpartjait.

Ajánlott tartalom

Klímasemlegesség elérését tervezi 2050-re az észak-atlanti szövetség

Klímasemlegesség elérését tervezi 2050-re az észak-atlanti szövetség - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kedden Madridban, a szervezet állam- és kormányfőinek csúcstalálkozójához kapcsolódó nyilvános fórumon.