Elhagyott kutyákon segít Pamela Anderson

Mintegy ötven kutyának, köztük a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa után magára hagyott négylábúaknak segít új otthont találni Pamela Anderson.

A PETA tiszteletbeli elnökének választott amerikai színésznő az állatvédő szervezettel együttműködve segít új gazdát találni az állatoknak Virginiában – vált ismertté a New Orleans-i City Parkban tartott hétfői sajtótájékoztatón.
A Deepwater Horizon fúrótornyon április 20-án bekövetkezett robbanása óta a Louisiana állam délkeleti részén működő állatmenhelyek közül jó néhány arról számolt be, hogy rengeteg kutyát vittek be hozzájuk. Az állatok jelentős részétől azért váltak meg gazdáik, mert az olajkatasztrófa miatt munkanélkülivé váltak és már nem tudták megfelelően ellátni kedvenceiket.
Az áprilisi robbanás 11 embert ölt meg, és az elsüllyedt olajplatformnál lévő kútból mintegy 4,9 millió hordónyi (780 millió liter) kőolaj ömölhetett a Mexikói-öböl vizébe, súlyosan beszennyezve Louisiana és Florida amerikai államok tengerpartjait.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.