Elhunyt Larry Hagman – a Dallas sztárja

Nyolcvanegy éves korában elhunyt Larry Hagman, aki a Dallas című amerikai filmsorozatban a gátlástalan Jockey Ewingot alakítva vált ismertté világszerte.

Larry Hagman péntek délután halt meg egy dallasi kórházban, családja körében, rosszindulató daganatos megbetegedés okozta szövődmények következtében – közölte a Dallas Morning News című lap a színész családjára hivatkozva. Torokrákja volt, de a 90-es években májrákban és májzsugorodásban is szenvedett, ami évtizedekig húzódó alkoholizmusának következménye volt. 1995-ben májátültetésen esett át, 2003-ban új májának egy részét eltávolították. Larry Hagman tavaly októberben hozta nyilvánosságra, hogy a daganatos betegség egy “könnyen kezelhető és nem halálos” fajtáját állapították meg nála, ennek ellenére elvállalta a Dallas folytatását. Mint mondta, “az orvosokkal megbeszéltem, hogy a kezelést a forgatáson kaphassam. Nincs is annál jobb orvosság, mint egy olyan sorozaton dolgozni, amit imádok, és amit szereintem a nézők is szeretni fognak.” Idén szeptemberben arról beszélt, hogy kannabiszt használt kemoterápiás kezelésekor. A színész nagyon lefogyott, de a marihuána visszahozta az étvágyát. Mint mondta, “a fű sokkal jobb, mint az alkohol vagy a dohány, és még nem ölt meg senkit”.

A színész Larry Hagman hírhedt olajmágnást játszott (Jockey Ewing) az 1978-tól egészen 1991-ig futó “Dallas” sorozatban. 2012-ben pedig visszatért a Dallas a képernyőre, ugyan kicsit „zöldebb” kivitelben. Az új epizódokban a két főszereplő Jockey és Bobby fiai csatáznak az olaj és az alternatív energiaforrások ügyét képviselve. 2011-ben a SolarWorld napelemgyártó cég reklámarca lett Larry Hagman. A megújuló energiaforrások iránt érdeklődőknek talán nem is volt olyan meglepő a hír, hiszem az USA legnagyobb lakossági napelem-bio farmja a Los Angeles-i birtokán található. Larry Hagman haláláig Kaliforniában élt.

Ajánlott tartalom

NGM: indul a KKV Technológia Plusz Hitelprogram

Újabb, a magyar gazdaságot, a kis- és közepes vállalkozásokat erősítő programot indít a kormány. Keddtől indul a GINOP Plusz program 1. prioritásához tartozó KKV Technológia Plusz Hitelprogram - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.