Elkészült a világ legjobb elektromos kamionja

Bő háromnegyed évvel ezelőtt még azt se tudtuk, hogy létezik ilyen cég, most pedig már bemutatták ez első elektromos prototípusukat.

A Nikola a napokban mutatta be az első elektromos kamionját, ami minden tekintetben meggyőzőnek tűnik. Május környékén a legtöbben csak csóválták a fejüket, amikor kiderült, a Tesla után ezúttal egy Nikola nevű cég jelent meg az elektromos járműveket gyártani készülő piacon. Értik, ha a Tesla név egyik fele már foglalt volt, rámentek a másikra. Aztán jött az újabb hír, hogy az elektromos kamionjukból már 7000 darabot lerendeltek, amit szintén hitetlenkedve fogadott az ember. Utána sokáig semmi, egy pisszenés se a cégről, és amikor már azt hinné az ember, hogy akkor ez ennyi volt, előállnak egy prototípussal. Egy nem is akármilyen prototípussal.

Az Electric Cars Report beszámolója szerint A cég a Salt Lake City-ben található központban mutatta be a Nikola One nevű járművét, ami egy hidrogén üzemanyagcellás kamion. A működéshez szükséges elektromos áramot nagy sűrűségű lítiumakkumulátorokban tárolják. A paraméterei szerint 1300 -1900 km megtételére képes egyetlen feltöltéssel, miközben a motorjai több mint 1000 lóerőt adnak le az aszfaltnak. A cég saját lízingprogramjában nem kis vállalást tesz, a vásárlók ugyanis többek között korlátlan üzemanyag-fogyasztást és 72 hónapos garanciális javítást kapnak a géppel együtt. A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Mutatjuk hogyan vezesd a kocsidat, hogy a legkevesebb üzemanyagot használja el

A pénztárcádnak és a környezetednek sem mindegy, hogy mennyire hatékonyan használod az autódat. Az alábbi három tipp segít, hogy a maximumot hozd ki belőle.