Elkoboznák az összes milánói dízelautót

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kutatói rákkeltőnek találták a dízelüzemű gépkocsik kipufogógázát, az olasz fogyasztóvédelmi szervezet erre hivatkozva hadat üzent ezeknek az autóknak.

A Codacon nevű szervezet indítványozta a milánói ügyészségnek, hogy kobozzák el a Milánóban és környékén regisztrált összes dízelüzemű gépkocsit azon az alapon, hogy kipufogógázuk ártalmas az egészségre. “A tudományos bizonyítékok nagyon meggyőzőek. A dízelautók fenyegetést jelentenek az emberek egészségére” – hangoztatta Marco Maria Donzelli, a Codacon elnöke. Az olasz autógyártók ezzel szemben azzal érvelnek, hogy a WHO vizsgálata régi, szűrőrendszer nélküli dízelmotorok kibocsátási értékein alapul. Milánó évek óta kemény harcot vív az autók kipufogógáza ellen. A túl magas légszennyezettségi értékek miatt időről időre autótilalmat rendelnek el a városban.

Ajánlott tartalom

Dolgozókat szállító elektromos autóbuszt állítanak tesztüzembe a Mátrai Erőmű térségében

Dolgozókat szállító elektromos autóbuszt állítanak tesztüzembe a Mátrai Erőmű térségében - jelentette be a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) energetikáért felelős államtitkára a Mátrai Erőmű előtt, a járművet bemutató szerdai sajtóeseményen.