Élőben közvetíti a YouTube a Szigetet

Aki lemarad az idei, huszadik Sziget fesztiválról, ne szomorkodjon nagyon, hiszen a jövő hét szerdán (na jó, a nulladik és mínusz egyedik napokkal szémolva hétfőn) kezdődő fesztivál programját a YouTube-on élőben követheti.

Ez az első rendezvény, amit a YouTube élőben közvetít Magyarországról.Az élő közvetítés a Sziget 1. napján, augusztus 8-án indul a fesztivál hivatalos YouTube csatornáján, a youtube.com/szigetofficial oldalon. A Nagyszínpad, az OTP Bank Világzenei Party Nagyszínpad és az A38 Színpad műsorából összeállított élő közvetítés a fesztivál végéig minden nap délután 3 órától késő éjszakáig lesz látható, senki nem marad le a Placebo, a SUM41, a Hurts, a Deus vagy éppen a Tankcsapda koncertjéről. A közvetítést ismétlik, hogy fesztiválról a más időzónákban élők se maradjanak le. A koncertek legjobb pillanatai pedig a fesztivál után még további 3 hónapig megtekinthetőek lesznek annak YouTube csatornáján. Bíró Pál, a Google Magyarország YouTube-ért felelős szakembere szerint a Sziget élő közvetítése a “a még csak néhány hónapos magyar YouTube történetének eddigi legfontosabb pillanata.”

Az idén húszéves Sziget 1993-ban indult útjára, és mára Magyarország elsőszámú turisztikai attrakciójává, hivatalosan is Európa legjobb nagyfesztiváljává vált. Gerendai Károly, a Sziget alapító-fő szervezője megtiszteltetésnek veszi, hogy a YouTube a fesztivált méltónak tartotta arra, hogy élőben közvetítsen róla. A Google tulajdonában levő videómegosztó a világ legrangosabb fesztiváljait szokta közvetíteni, idán az internetezők élőben követhették többek között a belga Tomorrowlandet, a spanyol Sonart és az amerikai Coachellát is. A fesztiválok mellett koncerteknek is helyt ad az oldal, a 2011-es Coldplay koncertet például a YouTube-on keresztül 19 millióan néztek élőben.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.