Elon Musk atombombát dobna a Marsra

Megszokhattuk, hogy Elon Musknak nagyratörő tervei vannak. Nincs ez máshogy most sem, a SpaceX és a Tesla vezére a Mars terraformálásáról és kolonizációjáról beszélt Stephen Colbertnek a Late Night Showban. Hogy mivel formálná a bolygó felszínét? Természetesen atombombával.

Két útja van ugyanis a Mars melegebbé és emberbarátibbá tételének, a gyors és a lassú. Elon Must nem szeret lassan haladni, így radikálisabb megoldást választana, ez pedig a termonukleáris fegyver használata.

Ezeket a bombákat a sarkok felett dobná ki SpaceX űrhajókkal. Azt gondolnánk, hogy ezzel hosszú időre lakhatatlanná tennék a szomszédos bolygót, Must pont az ellenkező véleményen van. Szerinte így felgyorsulhatna a Mars terraformálása, akár két-három éven belül is nagyjából lakhatóvá válna.

Számtalan terv született már a Mars lakhatóvá tételére. Az egyik ezek közül, hogy üvegházhatást okozó gázokkal árasztanák el a bolygót, ezzel is segítve az atmoszféra kialakulását, majd a bolygó felmelegedését. Ehhez jéggé fagyott metánt hoznának más bolygók holdjairól és oxigéntermelő algákkal népesítenék be a felszínt.

A Mars jégsapkáinak bombázása egy teljesen új ötlet, valószínűleg nem is kapna zöld utat az illetések ügynökségektől. Ráadásul egy ilyen bomba ledobása után lehetetlen lenne megállapítani, hogy van-e vagy volt-e valaha élet a Marson.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

Április 22. és 26. között rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet

Idén április 22. és 26. között rendezik a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között - közölte az Alapértékek Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.