Elon Musk tesztvezette a Volkswagen ID.3-at

Ritka az olyan autógyártó, amely nem lenézi, hanem éppen dicséri a Tesla munkásságát.

Nos, bármilyen meglepő is, ezen szűk körbe tartozik a Volkswagen is, amely a dízelbotrány után azonnal a legtisztábbnak titulált elektromos autók felé vette az irányt. Tisztán látszik, hogy a Volkswagen és a Tesla között napjainkra egy átlagosnál szorosabb kapcsolat alakult ki, írta a teslasok.hu. A nyilatkozataiban a két márka már többször is elismerte a másikat. A Volkswagen vezére, Herbert Diess szerint a Tesla a jövőben akár a legértékesebb vállalattá is kinőheti magát, míg Elon Musk nyilatkozata alapján szerinte a Volkswagen egyike azon ritka gyártóknak, amelyek valóságként képzelik el az elektromosautós jövőt. Elon Musk és Diess egyébként a múltban elárulták, hogy rendszeresen folytatnak privát beszélgetéseket telefonon.

Musk a múlt héten Európába repült, hogy elintézzen és felgyorsítson néhány az itt épülő Tesla-gyárral kapcsolatos ügyet, illetve más vállalkozásait is meglátogatta itteni útja során. Éppen mielőtt hazarepült volna, magángépével még leszállt a Braunschweig Repülőtéren egy baráti találkozóra a Volkswagen főnökével. Herbert Diess itt egy tesztvezetéssel várta a Tesla főnökét, amely során Musk kipróbálhatta a Volkswagen éppen induló elektromos autóját, az ID.3-ast. A rövid tesztről videó is készült, ami marketing szempontból biztosan pozitív lesz a Volkswagen üdvöskéje számára. Musk próbára tette az autó gyorsulását és kezelhetőségét, utóbbival pedig elmondása szerint meg volt elégedve.

„Egy nem sportautóhoz képest elég jó!”

A Tesla főnöke érdeklődött még az akkumulátorcsomag méretéről és a vezetéstámogató rendszerekről is. Válaszul Diess elmondta, hogy az ID.3-ban 55-től 83 kWh-ig terjed az akkumulátorcsomagok kapacitása felszereltség szerint, illetve hogy az új elektromos autójuk megkapta a mai legmodernebb német vezetéstámogató és balesetmegelőző rendszereket. A Volkswagen hosszú várakozás után hamarosan megkezdi az ID.3-asok leszállítását Európában, amellyel a német márka a Model 3-mal szemben állít konkurenst.

Ajánlott tartalom

A DFDS ismét 100 elektromos teherautót rendelt a Volvo Trucks-tól

A Volvo Trucks 100 elektromos teherautóra kapott megrendelést a DFDS dán logisztikai vállalattól. Ezzel a legutóbbi megrendeléssel a DFDS csaknem kétszeresére növelte Volvo elektromos kamionokból álló flottáját, összesen 225 teherautóra, amely a legnagyobb elektromos nehézgépjármű-flotta Európában.