Energiatakarékossági pályázatot hirdet a FŐTÁV

Lakóházak, lakóközösségek számára hirdet energiatakarékossági pályázatot a FŐTÁV Zrt., a nyerteseknek napelemet építenek a tetőre, felújítják a melegvíz-rendszerét, valamint követhetővé teszik a lakások hőenergia-felhasználását.

A tájékoztatás szerint a pályázatra a Főtáv szolgáltatási területén található, legfeljebb 5 lakóépületre vonatkozik.
A pályázaton azok a lakóépületek vehetnek részt, amelyek a korábbiakban már megvalósították az épület fűtési rendszer korszerűsítését, és az adott épület összes lakásában a termosztatikus radiátorszelepek felszerelése teljes körűen megtörtént. További feltétel, hogy az épület használati melegvíz- cirkulációs hálózata teljes mértékben kiépített legyen. A Főtáv célja olyan épületek kialakítása, amelyekben például a mintaépületek ügyfelei folyamatosan figyelemmel kísérhetik a saját fogyasztásuk alakulását.

A pályázaton nyertes épületek korszerűsítését a Főtáv finanszírozza. A nyertes pályázó cserében többek között vállalja, hogy a Főtáv referenciaként minden korlátozás nélkül, bármilyen harmadik fél részére bemutathatja a megvalósult energetikai korszerűsítést és annak eredményeit. A cél ugyanis az, hogy mintákat, tapasztalatok adjanak át az energetikai korszerűsítésre és a megújuló energia hasznosítására. A közlemény szerint a pályázat benyújtásának határideje április 15., a szerződéskötésre május 15-én kerülhet sor. A korszerűsítés tervezett elvégzése: 2012.

Ajánlott tartalom

Hozzáláttak az ötödik kút fúrásának a békési gázmezőn

A hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen - jelentette be szerdán közölt legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).