Engedély nélkül telepíthető egy új fejlesztésű napelem

Egy német cég elkészítette az egyszerűen telepíthető napelemes rendszert.

Napelemes rendszer most, akár 50% állami támogatással! Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

A We Do Solar német startup az elkövetkező hetekben elkezdi kiszállítani első erkélyre telepíthető napelemeit. A vállalat egyelőre a német piacon akarja megvetni a lábát, de a későbbiekben Európa más országaiban is megjelenhetnek termékei. A PV Magazine csapata a két hete megrendezett Intersolar Europe 2022 kiállításon találkozott a cég egyik alapítójával, Qian Qinnel, a rendezvényen így alaposabban megismerhették a napelemet. A csomaghoz egy 1,6 kilogrammos, hajlékony modul tartozik, melyet a felhasználók is könnyedén telepíthetnek. A vékony, fekete napelem erkélyek korlátjára csíptethető, de bárhol elhelyezhető, ahol elég a napfény, és van konnektor. A vállalat szerint a rendszer telepítéséhez nincs is szükség szakértőre, és a leszerelése sem nehéz, így költözéskor elvihető. Erkélyre telepíthető napelemek eddig is elérhetőek voltak a piacon, a We Do Solar azonban jelentős fejlesztéseket végzett, a tömeget például látványosan lecsökkentették.

A termék 90-szer 54-szer 2 milliméteres, 640 watt névleges teljesítményű, Kínában gyártott panelekből áll. Az egyes panelekben 99 monokristályos zsindelyes napelemcella található, melyeknek hatékonysága 21,33 százalék. A hátlap ETFE-ből (etilén-tetrafluor-etilén) áll, és a készlethez inverter is tartozik. A termék 25 év teljesítménygaranciával kapható. A We Do Solar szerint napelemük segítségével a felhasználók 25 százalékkal csökkenthetik villanyszámláikat, és még szénlábnyomukat is mérsékelhetik. A rendszerhez egy okostelefonos alkalmazás is letölthető, amely élőben mutatja a megtermelt energiát és a megspórolt szén-dioxid-emissziót.

A csomaghoz jelenleg háromféle módon lehet hozzájutni. A készlet azonnal megvásárolható 1299 euróért (mintegy 497 ezer forintért), a németországi elektromosjármű-tulajdonosok pedig CO2-tanúsítványaikért ingyen beszerezhetik a terméket. Végezetül egyes dolgozók munkavállalói juttatási program keretében is hozzájuthatnak a napelemhez. Utóbbi modell különösen népszerű lehet most, hiszen az otthoni munkavégzés a járvány óta gyakori, az energiaárak viszont igen magasak. Az ötlet lényege, hogy a munkaadók alkalmazottaik bevonásával, a rendszerek bérbeadásával virtuális erőművet hozhatnak létre.

 

 

 

Kép: We Do Solar

Ajánlott tartalom

Megkezdte működését az Egyesült Államok tengeri szélerőműparkja

Megkezdte működését csütörtökön az Egyesült Államok kereskedelmi célú áramtermelésre használt első partközeli szélerőműparkja az atlanti-óceáni partvidéken.