Épül hazánk első passzív sorháza Dunakeszin

Épül hazánk első darmstadti Passzívház Intézet által minősített passzív sorháza Dunakeszin.

A négylakásos passzív sorházban 120 m2-es lakások kerülnek kialakításra, amelyek fűtés, hűtés, melegvíz és szellőzés ellátásának költsége 7000 Ft geotarifával számolva.
A Passzívházak Mindenkinek Kft. Dunakeszin, a Fenyves lakóparkban négylakásos minősített passzív sorház építését kezdte meg 2010 június 21-én. Magyarországon passzív sorház és társasház még nem épült, minősített családi házból is elég kevés. Jelenleg az épület 65 %-os készültségi állapotban van. A Passzívházak Mindenkinek Kft. tulajdonosa Szentmihályi- Nagy István eredeti terveinek megfelelően november végére tervezi átadni az első lakást. A projekt egyben mintaháznak is épül tervezőknek, kivitelezőknek és leendő megrendelőinknek abból a célból, hogy az építés során megszerzett tapasztalatok alapján a passzívházak egyre szélesebb körben terjedjenek el Magyarországon.
A Passzívházak Mindenkinek Kft. saját standdal vesz részt 2010. szeptember 24-26. között megrendezésre kerülő 17. Lakásvásáron a SYMA csarnokban. Az érdeklődök itt bővebb tájékoztatót kapnak a passzív sorház áráról, felszereltségéről és kialakításáról.

A Passzívházak Mindenkinek Kft. gondozásában 2010. márciusában jelent meg a Passzívházak című  a Magyar Passzívház Szövetség és a Passzívház Építők Szövetségének ajánlásával. Ez hazánkban az első olyan könyv ebben a témában, mely a szakmai, a lehetséges építtetői, vagy bármely érdeklődő számára értékes iránymutató. Nem véletlen, hogy Németországban is mint passzívházak egyik alapműveként terjedt el.

Videó a kivitelezés jelenlegi állapotáról:

Ajánlott tartalom

Fenntarthatóság a zsalutechnológiában is

A közel két évtizede létező környezetbarát, számtalanszor újrahasznosítható műanyag zsaluhéjak feltalálója és gyártója, a piacvezető Meva, új regionális szolgáltatási központja is a fenntarthatósági alapelvek mentén kezdte meg működését Dunakeszin. Az üzemben környezetbarát csúcstechnológiával végzik majd a zsalukarbantartást, –javítást és –tisztítást.