Érdeklődnek az építészhallgatók az energiatudatos tervezés iránt

Érdeklődnek az építészhallgatók az energiatudatos tervezés iránt, a Magyar Energia Hivatal (MEH) tervpályázatára 44 hallgató jelentkezett – közölte a MEH szerdán az MTI-vel.

A hivatal március elején hirdette meg az energiatudatos hallgatói tervpályázatot, a Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű kampánya keretében. A pályázók feladata egy meglévő, szabadon választott lakóépület fenntartható felújításának, bővítésének tervezése, vagy egy új lakóépület ökologikus szemléletű építészeti és épületszerkezeti tervezése. A pályamunkákat május 7-éig kell elkészteniük a diákoknak. A tájékoztatás szerint a MEH fontosnak tartja a természeti környezet építőipari túlterhelésének csökkentését. Ezért szeretné felhívni a leendő építészek figyelmét, hogy mindez a jó tervek elkészítésnél kezdődik, és szeretné ösztönözni őket a legjobb megoldások keresésére. A MEH az év elején indította el a Takarékoskodj a Föld energiájával! elnevezésű, energiatudatosságra ösztönző kampányát. A cél a hazai lakosság, illetve valamennyi, az energiahasználatban érdekelt, arra hatással levő szereplő informálása, valamint ösztönzése a takarékos megoldások és a megújuló energiaforrások alkalmazására.

Ajánlott tartalom

Vécéhasználatra szoktatják a szarvasmarhákat, csökken az üvegházhatású gáz kibocsátásuk

Új-zélandi és német kutatók vécéhasználatra szoktattak szarvasmarhákat, elősegítendő az ammónia, egy közvetetten üvegházhatású gáz kibocsátásának a csökkentését.