Erdőjárók – új tévésorozat az állami erdészetekről

Október 8-ától 12 héten keresztül ismerkedhetnek a M1-es csatorna nézői a 22 állami erdészettel, azok munkájával, és – természetesen – vadgazdálkodásukkal. Lévén korábban nem futott hasonló műsor a magyar televíziós csatornákon, most talán megtört a jég; nem kizárt, hogy egy folyamatot indít el a médiában a 25 perces részekből álló sorozat.

A jó értelemben vett PR-munka ötlete Molnár Péter, az egyik kereskedelmi televízió Nógrád és Heves megyei tudósítójának fejéből pattant ki, amikor 2010 novemberében az Ipoly Erdő Zrt.-nél forgatott. Lévén az átlagos állampolgárok nem látnak bele az erdőgazdaságok működésébe, sokszor tévesen ítélik meg munkájukat. A sorozat – amelyet az erdőgazdaságok anyagilag is támogatnak – azt hivatott igazolni, hogy az erdész nem favágó, a vadász pedig nem puskás gyilkos. Adásonként két gazdasággal ismerkedhetünk meg, képet kaphatunk működésük sajátosságairól, szépségéről és nehézségeiről.

 
Molnár Péter már korábban is „kilincselt” hasonló műsorok szinopszisával, de rendjére azt a választ kapta: „jó-jó, de ugyan kit érdekel ez?”. Most azonban úgy tűnik, fordult a kocka a közszolgálati médiában: olyan személyek kerültek döntési pozícióba, akik az új struktúrában feltétlenül szánnak műsoridőt a nem „sötétzöld”, természetről szóló műsoroknak. Az Erdőjárók karácsonyig fut a televízióban, de a készítőknek már kezdenek kikristályosodni a további tervek is, amelyek túlmutatnak a félórás részekből álló sorozaton, sőt a televízión is. Az Erdőjárók első részét 2011. október 8-án, szombaton 14.05-kor láthatják az M1-en.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.