Érkezik a bejelentés az ingyen napelemekről

Már csak néhány nap és érkezik a napelemes pályázat végleges leírása jelentette be Steiner Attila.

Heteken belül indul a 100%-os napelemes támogatás! Kérje a pályázatelőkészítés-csomagot 162.500 Ft-ért.

Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

A jelenlegi piaci környezet is bizonyítja, hogy a kormány rezsicsökkentésről szóló döntése megalapozott volt – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtóbeszélgetésén. Steiner Attila felhívta a figyelmet, hogy Európa hosszú ideje nem tapasztalt, magas energiaárakkal szembesül, a földgáz ára négyszáz százalékkal emelkedett az egy évvel ezelőttihez képest, az áram ára pedig csaknem megkétszereződött. Mint mondta, ilyen helyzetben védi meg a magyar lakosságot a rezsicsökkentés. Kiemelte, hogy az intézkedésnek köszönhetően az európai uniós fővárosok között Budapesten a legalacsonyabb a gáz és a villany lakossági ára. A magyar példa ragadós, egyre több nyugat-európai tagállam dönt úgy, hogy szabályozott áram- és gázárakat vezet be – fogalmazott az államtitkár. Steiner Attila jelezte azt is, hogy hétfőn érkezik az Innovációs és Technológiai Minisztérium a 3-11,5 milliós vissza nem térítendő napelemes támogatást kínáló lakossági napelemes és elektrifikációs uniós pályázat szabályrendszere.

Megjegyezte, hogy jelenleg mintegy 80 ezer háztartás rendelkezik már napelemmel, így ez a pályázat jelentős bővülést fog elérni ezen a téren és a pályázatnak köszönhetően 175 megawatt új napelemes kapacitás fog létrejönni, amelynek nyomán évente 50 ezer tonnával csökken majd az ország üvegházhatású gázkibocsátása.

 

portfolio.hu / mti

Ajánlott tartalom

Az ökoház többet jelent egy hőszivattyúnál és megújuló energiaforrásoknál

Az ökoház többet jelent egy modern berendezésekkel, például hőszivattyúval, szolárpanelekkel és energiavisszanyeréssel ellátott épületnél. Átgondolt projektet jelent, megfelelően kiválasztott építőanyagokkal és energiatakarékos megoldásokkal, amelyek hozzájárulnak a hőveszteség csökkentéséhez. Nézzük meg alaposabban, hogy miként befolyásolják mindezek a ház ökológiai jellemzőit