Erős szélre, nagy esőkre figyelmeztetnek

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki a nyugati megyékre a közelgő hidegfront miatt.

A legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát, intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-nél is több csapadék hullhat. Csütörtökön nagyrészt borult lesz az ég, keleten lehet néhol kevés napsütés. Többfelé várható eső, záporeső, keleten esetleg zivatar. Az északnyugati szél a Dunántúlon több helyen erős, helyenként viharos lesz, másutt csak élénk, néhol erős széllökések lehetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a 12, 17, a Tiszántúlon 19, 25 fok között valószínű, a keleti határnál egy-két helyen ennél melegebb is lehet. Pénteken napközben szakadozik, csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen várható eső, zápor. Az északi szelet a Dunántúlon és néhol északkeleten erős széllökések kísérik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul. A hét végén melegszik az idő, a jövő hét elején akár 25, 26 fok is lehet.

Ajánlott tartalom

Csúcsot döntött a zöld hitelek állománya a tavalyi évben

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Zöld tőkekövetelmény-kedvezmény programja révén a bankok a 2023 végi összesítés alapján majdnem 880 milliárd forint hitelt helyeztek ki - mondta az MNB szerdai sajtóeseményén Budapesten a Fenntartható pénzügyek főosztályának vezetője.