Erősebb lesz a Honda CR-Z

Megújul a 2013-as modellévre a Honda CR-Z. A hibrid kupé módosított külső és belső megjelenést, valamint erősebb hajtásláncot kap.

Megmutatta az első hivatalos fotót a Párizsi Autószalonon bemutatkozó, frissített CR-Z-ről a Honda, írja az origo.hu. Keveset változik a hibrid kupé külseje és belseje, elöl csak a hűtőrács mintáján és a ködlámpák házán látható némi módosítás. Erősödik az 1,5-ös benzines és elektromotorból álló hajtáslánc, a jelenlegi 124 lóerőnél többet sajtoltak ki a rendszerből. Hogy mennyivel, azt csak Párizsban árulja el a Honda, de azt már tudni lehet, hogy a 117 grammos kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátás változatlan marad. Szintén Párizsban debütál a Honda Civic az új, 120 lóerős 1,6-os dízelmotorral.

Ajánlott tartalom

Májusban 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett zöldautók száma Magyarországon

Az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezetének (ACEA) adatközlése szerint az elmúlt hónapban a viszonylag kis darabszámokat produkáló Horvátország és Málta után, Dániával holtversenyben a kontinensen a harmadik legnagyobb arányban, 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett zöldautók száma Magyarországon - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium csütörtökön a Facebook oldalán.