Erre a mobiltöltőre van szüksége

Tizenöt perc alatt feltölti telefonját a legszuperebb hordozható akkumulátor.

Az Unu Electronics nevű kanadai cég állítása szerint a világ leggyorsabb mobiltöltőjét dobja piacra.  Az Ultrapak nevű termék tulajdonképpen egy hordozható akkumulátor, amely azonban intelligensen tölti fel a hozzá csatlakoztatott okostelefont vagy táblagépet, így tizenöt perc alatt csaknem teljesen fel tud tölteni egy átlagos készüléket.

Ez konkrétan azt jelenti, hogy az Ultrapak tizenöt perc alatt 2000 milliamperórányi töltéssel képes ellátni a telefont.  Ez egy iPhone feltöltéséhez elegendő, egy nagyobb – akár 3000-3500 milliamperórás – teleppel szerelt készül telefon, vagy ennél is több energiát tárolni képes táblagép esetében a teljes töltéshez több idő szükséges.

Óriási és kompakt

Kétféle változatban lehet megvenni az Ultrapakot: a kisebbik, zsebben való hurcolásra szánt változata, a Go 3000 milliamperóra töltést tud tárolni, a nagyobbik, táskába szánt – Tour nevű – kiadás kapacitása 10 ezer milliamperóra – ez utóbbival egyszerre akár két eszközt is tölteni lehet. A saját akkumulátorában tárolt töltés leadása a Go modell esetében legfeljebb fél órát, a Tour típus esetében pedig 100 percet vesz igénybe.

Mindkét típus házát felszerelték egy apró kijelzővel, amelyről leolvasható a töltőben lévő elektromos töltés mennyisége, és az eszköz töltésének állapota is. A kisebbik modell nettó hatvan, a nagyobbik száz dollárba kerül, ami 14-23 ezer forintnak felel meg.

forrás: origo.hu

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.