Északnyugaton 20 cm friss hó eshet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, narancssárga figyelmeztetést adott ki a várható havazás miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyére. Ez azt jelenti, hogy 24 óra alatt húsz centiméternél is több friss hó várható.

Az Útinform kedd reggeli jelentése szerint a Dunántúl több megyéjében is havazik, egyes dél-dunántúli megyékben pedig ónos esőre kell számítani, ráadásul Pest megye nyugati részén – Perbál, Tinnye, Budakeszi és Telki környékén – a nagy erejű szél hóátfúvásokat okoz. A korábbi havazás miatt még letaposott havas a mellékutak többsége a Mátrában, Eger, Nyékládháza, Edelény és Sátoraljaújhely körzetében. Putnoknál jeges, Nyíregyháza és Balassagyarmat körzetében deres az alsóbbrendű utak egy része. A Magyar Közút több mint kétszáz munkagéppel takarítja az utakat.

Ajánlott tartalom

Áder János online követte a Dubajban rendezett klímacsúcs találkozót

Elengedhetetlen a megváltozott klímához és hidrológiai viszonyokhoz való alkalmazkodás - hangoztatta Áder János, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke, korábbi köztársasági elnök az ENSZ klímaváltozási keretegyezménye részes államainak csúcstalálkozójához (COP 28) kapcsolódó Víz és Klímaügyi Vezetők tanácskozásán, pénteken.