Ez a találmány az egész világot megváltoztathatja!

Egy Idaho államban élő házaspárnak még 2009-ben támadt az a környezetkímélő ötlete, miszerint mi lenne, ha az úttestekre napelemeket fektetnének le, ezzel csökkentve az energia előállításához szükséges környezetszennyező üzemek káros kibocsátásait.

Az útburkolásként hasznosítható napelemek rendkívül erősek, még a nagyobb súlyú autókat is képesek elbírni, összesen akár 113 tonnát is megbírnak. A Solar Roadways névre hallgató projekttel már számtalan, a környezetvédelmi ötletekért járó díjat sikerült bezsebelniük. Az elképzelés szerint rengeteg energiát lehetnek nyerni, ha az aszfaltozott utak helyett napelemek borítanák az úttesteket.

A napelemekbe kis led-lámpácskákat is beszereltek, így például az felfestésekkel sem kellene többet bajlódni, hiszen nem kopna többet le az átjáró csíkja, ráadásul, ha valami módosítást kellene eszközölni, mondják másik helyre tenni a zebrát, csak egy gombot kellene megnyomni és máris kész lenne az új gyalogos átkelő.

Emellett többé nem lenne szükség légtéri villanyvezetékekre, még reklámot is lehetnek futtatni az elemeken, de persze az úttestek mellett a parkolókat is hasonlóan lehetne burkolni, így például egy 20 négyzetméteres parkolón 5200 watt áramot lehetne előállítani, ha a napsütés intenzitása is megfelelő.

forrás: twice.hu

Ajánlott tartalom

Mutatjuk a gazdaságos napelemes rendszert, 500 ezerért árulják!

A Zendure 500 ezer forintért árulja a napelemes rendszerét, amely az erkélyre telepíthető.