Ez lenne a leghatékonyabb napelem 2022-ben?

Seraphim napelemgyártó egy rendkívül hatékony napelem panelt mutatott be.

Napelemes rendszer most, akár 50% állami támogatással! Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

A napelem modulokat gyártó Seraphim elindította új S5 modulsorozatát, amelynek kiemelkedő hatékonyságú fotovoltaikus moduljai akár a 670W kimenőteljesítményt és 21,57%-os hatékonyságot is elérhetnek. Az S5 sorozat tagjai 210 mm-es szilícium lapkákból készülnek, multi-busbar, osztott cellás, kétrétegű üveg technológiákkal; a jobb teljesítményt és megbízhatóságot a fényt fogadó terület megnövelésével érik el, ami egyúttal a cella hatékonyságáról is gondoskodik, jelezte a Seraphim. Az új termék alkalmazza a 0,8 mm-e, nagy sűrűségű tokozási technológiát is, hogy „jelentős mértékben megnövelje a modulok energiasűrűségét” a 2 mm-es cellaosztásokhoz képest. A székhelyét Kínában, Csangcsouban berendező Seraphim Tier-1 kategóriába tartozó modulgyártó a BNEF besorolása szerint, és a bevezetéskor két változattal jelent meg: egy 132 cellás és egy 120 cellás változattal, amelyeket egyrétegű üveg és kétoldalas, duplaüveges konfigurációkkal párosított, ahol a kimenő teljesítmény tartománya 595W és 670W közötti.

Az S5 modulsorozatot különböző – feszültség által indukált degradáció, jégeső, homok-port és ammónia – vizsgálatoknak vetették alá, amelyeken „kiemelkedően megbízhatónak” bizonyult; a Seraphim arra számít, hogy „erős versenytársakká válnak a kiemelkedő hatékonyságú modul termékek között”. A Seraphimot a legnagyobb modulgyártók egyikének nevezte a PV Evolution Labs, amely a modulok teljesítményét vizsgálja. A Seraphim „rengeteg erőfeszítést tett a kutatás és fejlesztés terén, gazdag és különleges tapasztalatok tárházát gyűjtötte össze a kiemelkedő hatékonyságú modulok kutatási és fejlesztési szakértelmét illetően” mondta Polaris Li, a Seraphim elnök-vezérigazgatója, aki nemrégiben nyilatkozott a PV Tech számára arról, hogyan tervezi cége a fotovoltaikus világ PERC utáni korszakát, írta az mnnsz.hu.

Ajánlott tartalom

Magyarország jó úton halad a napenergiával történő, független áramtermelés felé

Magyarországon a bruttó villamosenergia-felhasználásban az import részaránya évek óta csökken, a függetlenedésben egyre nagyobb szerep jut a napenergiának - közölte az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány pénteken közzétett elemzésében.