Ez már a második cunamiriadó ma – videó

Az AP is megerősítette, hogy az indonéz kormány az előző cunamiriadó helyett immár a 8,2-es erősségű utórengés miatt rendelt el újabb cunamiriasztást.

A hírügynökség jelentése szerint Acehban a 2004-es cunami túlélői közül többen elsírták magukat.

14:18

A CNN indiai leányvállalata, az IBN jelentése szerint jelenleg már a második, 8,2-es erősségű földrengés miatt van érvényben cunamiriadó. Hogy tényleg volna cunami, annak egyelőre semmi jele.

14:02

Az utórengések miatt aggódnak Szumátrán
A Frankfurter Rundschau szerint az utórengések, melyek közül a legerősebb 8,2-es volt, most komolyabb aggodalmakat okoznak Acehban, mint az esetleges cunami. Az amerikai geológiai intézet jelentése szerint a 8,6-es erősségű földrengés óta hat, 5,1-5,4 erősségű utórengést is mértek a 8,2-es erősségű nagy utórengés mellett.

Korábbi cikkek a témában:

Cunami: Kétméteres hullámoktól tartanak

Cunamira készülnek?

Aceh tartomány közelében 8,6-os erősségű földrengés volt. A rengést Thaiföldön, Szingapúrban, Malajziában és Indiában is érzékelték. Banda Acehben a cunamiriasztás után az emberek elmenekültek a parti részekről, és igyekeztek magasabban lévő helyeken menedéket keresni. Padangban elkezdték kimenekíteni a betegeket a helyi kórházból. Az indonéz elnök a cunamiriadó dacára televíziós beszédében azt mondta: igazi szökőárveszély nincs.

Magyarországon is jelezték a műszerek

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.