Ezek a házak menthetik meg az embereket az ár elől

Ahogy nő a bolygó hőmérséklete, úgy nő a veszélye annak is, hogy a jövő generációinak már alternatív lakhely után kell néznie. Ezek az úszó házak jó alternatívának tűnnek, ha a jégsapkák teljesen elolvadnak.

1. Tafoni úszó otthon
Joanna Borek Clement tervezte ezt a minimalista úszó házat. Ez a koncepció azért készült, hogy megváltoztassa az emberek hozzáállását az úszó lakásokhoz. A minimalista stílus az energiatakarékos életmódot hivatott segíteni.

 
2.  Az utolsó menedék
A RAFAA Architecture and Design tervezte ezt a épületet, mely Németországban elnyert egy díjat a napenergia hasznosításával egy úszó házban. A pénzdíj azt jelenti, hogy év végére akár még előrehaladottabb ötletekkel is előállhatnak a készítők. A lakás 5 méter széles, 15 méter hosszú, és két tágas emeltből áll. Az alvó helyek és a ház úsztatásához szükséges felszerelések az első szinten vannak, míg a másodikon egy konyha, egy nappali, és két hálószoba található.

1
3. Úszó házak az áradások ellen
Egy építész vállalat, a Waterstudio, elkezdett klassz úszó apartmanokat építeni, hogy ne legyen probléma az áradásokkal és a globális felmelegedés miatt emelkedő tengerszinttel. Garantált, hogy az ilyen házban élő családok szárazak maradnak, és biztonságban lesznek. Úgy lettek ezek kialakítva, hogy ha áradás van, akkor a vízzel együtt emelkedjen a ház is.

2

 
4.  tubiQ úszó ház
Ez a vízi otthon koncepció új irányt mutat az úszó otthonoknak. A legjobb az egészben, hogy a ház átalakítható, így mindenki a kedve szerint élhet benne. Alumíniumból és üvegszálból épült ez az erős és határozott dizájn. A házhoz jár egy vízrendszer, és lehet hozzá kérni napelemeket vagy elektromos motorokat. Tökéletes nyaraló addig, amíg ránk nem olvad a sarkkör.

tubiq
5.  Water Home
Egy lengyel cég, név szerint a Water Home tervezte ezt a luxus és mobil vízi otthont. Egy különleges úszó rendszerrel látták el, ami garantálja a stabilitást és a biztonságot. Az energia egy szárazföldön lévő generátorból érkezik, viszont lehet rá napelemet és szélturbinát szerelni. A víz érkezhet a szárazföldről, vagy a házban lévő vízpumpából. A házban van rádió, internet, és szatellit. Az alsó szinten van egy hal, fürdőszoba, szauna, nappali és egy udvar. A jégsapkának még 40-50 évet jósolnak így addig ráérünk kitalálni a tökéletes megoldást a jövő nemzedék számára.

water home

Ajánlott tartalom

Horvátországban találhatóak Európa legtisztább természetes fürdővizei

Horvátország rendelkezik Európa legtisztább természetes fürdővizeivel az Európai Bizottság (EB) és az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) idei vizsgálata szerint - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség az MTI-t csütörtökön.