Ezerforintos benzinárig nem váltanak tömegközlekedésre az autósok

A Generali Biztosító felmérése szerint ezer forint körüli benzinárig használná kocsiját a megkérdezett autósok 70 százaléka. A fennmaradó 30 százalék a benzinár alakulásától függetlenül autóba ülne.

Az 1200 fős reprezentatív kutatás eredményei alapján a nők ragaszkodnak jobban az autós közlekedéshez: míg a férfiak átlagosan 663 forintos benzinár mellett döntenének úgy, hogy alternatív közlekedési eszközt választanak, a hölgyeknél ez a szám ezer forint felett volt, írja az origo.hu. Míg a Budapesten élők már 500 forint körüli benzinár mellett letennék az autójukat, addig a vidéki városokban és falvakban ugyanez csak ezer forintot meghaladó üzemanyagár mellett történne meg. Ez logikus összefüggésben áll az alternatív közlekedési lehetőségek hiányával.

Ajánlott tartalom

Milyen típusú alternatív energiájú járművek léteznek?

A nem hagyományos hajtású járművek piaca egyre szélesebb. Az elektromos autók mellett népszerűek a hibridek. Ha ilyen autót keresel, először is tudnod kell, mi a különbség a BEV, HEV, PHEV, MHEV, EREV vagy FCEV járművek között. Ezért megvizsgáljuk, milyen típusú elektromos és hibrid autók léteznek, és miben különböznek egymástól, viszont van még egy dolog, amire szeretnénk felhívni a figyelmedet, tarts velünk!