Ezreket spórolhatunk egyszerűen – íme

Ha nem használjuk a zuhanyt órákig, és a fű locsolására szánt víz nem a ház falán landol, literek ezreit spórolhatjuk meg, mely nemcsak pénztárcánkat, de a környezetet is kíméli. Vajon mit tehetünk még a víz pazarlása ellen?

Az esővíz összegyűjtése nem újdonság, hiszen vidéken rendszerint az állatok itatását ezzel egészítik ki. Azonban ha a locsolórendszert összekötjük a víztárolóval, az udvar vízellátása is megoldódik. Sokan ültetnek fákat, hogy megóvják bolygónkat, de nem mindegy, ezt mikor teszik. Ha a növényeket esős időben, vagy eső közeledte előtt ültetjük, megspóroljuk az öntözésükhöz használt vízmennyiséget.

 

A zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztás, vagy felhasználás előtt mindig megmossuk. Ha a tisztítás közben felgyülemlett vizet nem engedjük le egyből a lefolyón, hanem egy nagyobb edényben összegyűjtjük, nyugodtan felhasználhatjuk kinti, és benti növényeink öntözéséhez is. Utolsó tippünk a nap minden percében fontos lehet. Minél kisebb pohárból iszunk, annál kevesebb vizet fogunk elpocsékolni. Mindig annyit töltsünk a pohárba, amennyit egyszerre meg bírunk inni. Már a nap kezdetén tartsuk észben a víztakarékos praktikákat, és ha környezetünkön rövidtávon  nem is, a vízszámlán biztosan észre fogjuk venni a pozitív változást.

Ajánlott tartalom

Az EU betiltja az erdőírtáshoz és erdőpusztuláshoz hozzájáruló termékek piaci forgalmazását

Jogszabállyal akadályozná meg az Európai Parlament és az uniós tagállamokat tömörítő Európai Tanács az erdőírtáshoz és az erdőpusztuláshoz hozzájáruló termékek piaci forgalmazását - közölte az Európai Bizottság kedden.