Faátölelésben is van világcsúcs

Faátölelési világrekordot állítottak fel kedden a németországi Essen város egyik parkjában, ahol 848 ember simult egy percen át egy-egy fához.

Az akcióval az erdők eltűnésére, illetve a WWF nemzetközi környezetvédelmi szervezet újraerdősítési programjaira akarták felhívni a figyelmet a szervezők. Az esseni természetvédők megdöntötték a 2011-es angliai rekordot, amelyben 702 ember ölelt át egy-egy fát. Percenként 35 futballpályányi erdő tűnik el a Föld színéről – hívták fel a figyelmet a szervezők, hangsúlyozva, hogy egyetlen más természeti közeg sem ad otthont annyi állatnak és növénynek, mint az erdő. Az esseni faölelési rekord bekerül a Guinness Világrekordok közé.

Ajánlott tartalom

Szemléletformáló projektet indított a tudatos vízfelhasználás érdekében a DRV Zrt.

Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, a szemléletformálás érdekében indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV Zrt.) 149,973 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós támogatással, a projekt részeként Vizek háza néven élménypark, bemutatóterem és tanösvény is létesül Siófok-Törekiben - közölte a DRV Zrt. szerdán az MTI-vel.