Faék-egyszerű elektromos autóval állt elő egy startup

Hordozható lesz a csereakkumulátora, s még a kormányt is kispórolták belőle: városba pont elég, csak ütközni nem szabad vele.

Tényleg oda kell figyelni majd a lehetséges karambolok elkerülésére, mert a Rimono nevű japán elektromos jármű karosszéria helyett ruhát kapott: teljes egészében olyasmi vízhatlan anyagba csomagolták, mint amiből a sátrak, vászontetők, ponyvák készülnek. Nagyon szigorúan nézve tehát a jármű valahová a robogó és az autó határán lévő szürke zónába tartozik. Hagyományos műszerfala nincs: helyébe egy iPad került. Az egyszerűség kedvéért kormánykerék helyett biciklikormányt kapott. A Motor1.com lelkes riportja szerint a 2,2 méter hosszú autóban (autóban?) elfér két felnőtt és két gyerek. Lítium-ion akkumulátorára támaszkodva a 6,8 lóerős járgány mintegy 50 kilométert tud megtenni, maximális sebessége 45 km/h. Fejlesztői azt tervezik, hogy hordozható, cserélhető akkumulátora lesz, hogy hosszabb kirándulásokat is meg lehessen tenni vele. A sorozatgyártás jövő nyáron indul.

Ajánlott tartalom

Minden huszadik eladott autó elektromos vagy tölthető hibrid Magyarországon

Az újautó-értékesítésben jelentősen nő az elektromos autók aránya: 2021 szeptemberében európai szinten már az eladott járművek 23 százaléka volt tisztán elektromos vagy hibrid, ami duplája az egy évvel korábbinak.