Felhős, esős lesz a hétvége

Felhős, esős időjárásra kell számítani a hétvégén, a jövő héten viszont már lassú, fokozatos felmelegedés várható – tájékoztatott az Országos Meteorológia Szolgálat (OMSZ).

Szombaton nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, elsősorban a Dunántúlon fordulhatnak elő záporok, emiatt ott a hőmérséklet maximuma várhatóan a 20 fokot sem éri majd el. A zivatarok haladásával vasárnap az ország nyugati felében már több napsütésre lehet számítani, keleten viszont többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A hőmérséklet maximuma 25 fok körül alakul. A jövő hét első napjaiban lassan, fokozatosan melegszik majd a levegő – mondta Reisz András. A nappali csúcshőmérséklet kezdetben még 25-26 lesz, később akár a 28 Celsius-fokot is elérheti. Kánikula még egy ideig nem várható. Kisebb záporok, zivatarok a jövő héten is lehetnek, de nagy területeket érintő tartós esőzésekre nem kell számítani.

Ajánlott tartalom

3000 gólyapár fészkelhet idén az EON oszlopain

A ragadozók - egerészölyvek, baglyok, héják - is előszeretettel használják a szigetelt oszlopok nyújtotta magaslati kiülőpontokat.