Félmilliárdos ökoturisztikai fejlesztés Nógrád megyében

Négy Nógrád megyei helyszínen, Balassagyarmaton, Hollókőn, Diósjenőn és Szendehelyen közel félmilliárd forintos beruházással valósít meg ökoturisztikai fejlesztéseket az Ipoly Erdő Zrt. – tájékoztatta a társaság az MTI-t pénteken. A zrt. az Észak-Magyarországi Operatív Program pályázatán elnyert 484,4 millió forintból valósítja meg a beruházásokat.

A balassagyarmati Nyírjesen, a város legnagyobb zöldfelületén bemutató látogatóközpontot, tanösvényt, vadasparkot és erdei játszóteret alakítanak ki, és elvégzik az akadálymentesítést is.
A börzsönyi kirándulások egyik kedvelt kiindulópontján, Diósjenőn új kirándulóhelyet alakítanak ki a látogatóközponttal, foglalkoztató épülettel és kiállítótérrel. Botanikus kert, tanösvény és állatsimogató is segíti majd a természet közvetlen megismerését.
A világörökségi Hollókő központjától mintegy fél kilométerre, a Rimócra vezető erdei út mellett alakítják ki a már működő erdészeti kiállításhoz kapcsolódó tanösvényt, amelynek révén az erdő, a növények és állatok világát ismerhetik meg a látogatók.
Európai színvonalú látogatóközpontot építenek Szendehely katalinpusztai településrészén, ahol erdei sportpálya, játszótér és szabadtéri foglalkoztató is épül.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.