Fenntarthatósági sajtódíjat alapított a Magyar Telekom

A fenntarthatósági témákra nyitott és azokat rendszeresen feldolgozó újságírókat, riportereket kívánja motiválni a Magyar Telekom, amely “hello holnap!” elnevezéssel alapított sajtódíjat a magyar sajtó munkatársai részére.

A “hello holnap!” pályázatra a nyomtatott és az online sajtóban, valamint a blogfelületeken 2010. szeptember 1. és a 2011. augusztus 1. között megjelenő írással vagy televízióban, rádióban elhangzott adással lehet jelentkezni. Az újságírók a fenntartható fogyasztás, esélyegyenlőség, szegénység, környezetvédelem, önkéntesség és klímaváltozás témáiban küldhetnek pályaműveket. Az egymillió forintos jutalommal is járó nyertes pályázatot a Magyar Telekom és a Fenntarthatósági Média Klub újságíró képviselőiből álló 10-tagú zsűri választja ki. A díj létrehozását elsősorban az indokolta, hogy sokak fejében élnek kérdések a fenntarthatósággal kapcsolatban, hogy milyen lesz a jövő, milyen lépésekre van szükség a fenntartható fejlődés érdekében. Ezek a kérdések foglalkoztatják az embereket, így az újságírókat is, akik fontos szerepet játszanak abban, hogy a társadalom minél szélesebb rétegéhez jussanak el ezek a gondolatok – olvasható a Magyar Telekom közleményében. A pályázati kiírás és a díjjal kapcsolatos további információk a www.helloholnap.hu címen találhatók.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.